Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 23. szombat, Tekla

A mozgás festészete

Újbuda   |   2017, augusztus 25 - 12:08
Nyomtatóbarát változatSend by email

Csurka Eszter Munkácsy Mihály-díjas képzőművész tárlatával nyitotta meg az őszi szezont az Újbuda Galéria. A művészeti technikákat jól ismerő alkotó ezúttal olajképeket mutat közönségének.

Csurka Eszter Újbudán, a Bartók Béla út egyik épületében alkot. Festményeit gyakran vegyes technikával, vagy kollázzsal készíti, látásmódját szürreális motívumok, filmszerűség jellemzi. Az Újbuda Galériában megnyílt tárlathoz egyik kedvenc művészeti ága, a kortárs tánc adta az inspirációt. Képein az arcok nem ismerhetők fel, annál erőteljesebben jelennek meg a mozdulatok és textúrák.

A tárlat címe: Bíbor Rózsa. Csurka Eszter szerint az elnevezés nem utal semmire, csupán ezek a szavak jutottak eszébe először. Talán nem véletlenül, hiszen három legújabb képének színvilágára is utalhatna. Ezek a képek olaj-vászon technikával készültek, sok másik azonban nyomatot is tartalmaz, amitől közelebb áll a fényképezéshez.

Csurka Eszter tárlata szeptember 15-ig látható az Újbuda Galériában.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Itt az ELEVEN Ősz: finn forgatag a Bartókon  

Negyedik alkalommal rendezik meg az ELEVEN Ősz fesztivált a Bartók Béla úton. Budapest kulturális főutcáján ezúttal Finnország mutatkozik be szeptember 21-24 között, a Bartók Béla Boulevardon lesz mobilszauna, mölkky, finn design termékek, a skandináv ízek kedvelői finn desszerteknek, ételeknek és kávékülönlegességeknek örülhetnek.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.