Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 25. kedd, Kristóf, Jakab

Április közepéig a sportolóké a Tüskecsarnok uszodája

Újbuda   |   2017, január 11 - 13:03
Nyomtatóbarát változatSend by email

A 2017-es úszó VB-t megelőző uszoda felújítások miatt olyan mértékben megnövekedett a Tüske uszoda sportolói kihasználtsága, hogy január 11-től átmenetileg nem tudja biztosítani a használatot a lakosságnak - derül ki a sportlétesítmény weboldaláról. Legközelebb várhatóan április közepétől használhatják amatőr úszók is az uszodát.

Szerdától a lakosság nem használhatja a Tüskecsarnok uszodját, mert ott edzenek a sportolók a 2017-es budapesti úszó világbajnokságra, hogy már nem tudják biztosítani a lakossági uszodai szolgáltatást. Az létesítmény tehát január 11-től csakis a hivatásos sportolóké, az úszni vágyóknak április közepéig máshol kell edzeniük.

Jelenleg a Tüskeuszodát használja Hosszú Katinka, a Darnyi SC, az UTE, a Jövő SC, az MTK, a DMTK és az Eger nagyjából 200 fiatal versenyzője is.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Átadták a Ljubljana teret  

A szlovén főváros, Ljubljana nevét vette fel a Bükköny és a Sáfrány utca déli végénél lévő eddig névtelen közterület. Elnevezéséről még június 21-én döntött a Fővárosi Közgyűlés, a teret július 25-én hivatalosan is átadták.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.