Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 21. hétfő, Konstantin

Folytatódik a forint bankjegyek megújulása

Újbuda   |   2018, január 23 - 14:43
Nyomtatóbarát változatSend by email

Március 1-től új 1000 forintos bankjegyeket hoz forgalomba a Magyar Nemzeti Bank; az ezres régi változataival 2018. október 31-ig lehet fizetni.

Folytatódik a Magyar Nemzeti Bank 2014-ben kezdett bankjegy megújítása; márciustól új 1000 forintos kerül forgalomba. Az új pénz kezelésére már tavaly szeptemberben megkezdődött az automaták felkészítése. Az MNB felhívja a parkoló- menetjegy- ital-és áruautomata üzemeltetők figyelmét, hogy márciusig készítsék fel berendezéseiket az új ezresek elfogadására.

A bankjegy régi változataival 2018. október 31-ig lehet fizetni. A bevont bankjegyek nem veszítik el értéküket, mivel a bevonási határnapot követően még három évig minden bank- és postafiókban, húsz évig pedig az MNB lakossági pénztárában díjmentesen beválthatók – azonos címletű ­– új fizetőeszközre.

A régi 10 000 forintos bevonásáról még nem hozott döntést az MNB, ezért e címletnek mind a régi, mind az új változata továbbra is korlátozás nélkül használható, a kereskedők nem utasíthatják vissza elfogadásukat.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.