Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 27. vasárnap, Hella

Frissített! Változik több busz és villamos közlekedése hétvégén

Újbuda   |   2018, február 8 - 15:21
Nyomtatóbarát változatSend by email

Több busz és villamos közlekedése is megváltozik hétvégén, mivel szombaton és vasárnap 10 és 19 óra között rendezik a V4 Farsangot a Várkert Bazárnál.

Február 10-én és 11-én az alábbiak szerint változik a 19-es és a 41-es villamos közlekedése:

A 19-es villamos a Bécsi út/Vörösvári út és a Batthyány tér M+H, valamint a Kelenföld vasútállomás M és a Rudas Gyógyfürdő között megosztva közlekedik. A Halász utca, a Clark Ádám tér és a Várkert Bazár megálló mindkét irányban kimarad.

A 41-es villamos a Rudas Gyógyfürdő és a Szent Lukács Gyógyfürdő megállóhelyek között módosított útvonalon, mind a két irányban a Krisztina körút–Széll Kálmán tér–Margit körút útvonalon közlekedik. A Margit híd, budai hídfő H, a Bem József tér, a Batthyány tér M+H, a Halász utca, a Clark Ádám tér és a Várkert Bazár megálló mindkét irányban kimarad. A szerelvénynek ideiglenesen a Döbrentei tér és a Déli pályaudvar között az 56A; a Széll Kálmán tér és a Margit híd, budai hídfő között a 17-es villamos érintett megállóhelyein állnak meg.

Az eredeti tervekkel ellentétben a Lánchíd szombaton nem lesz lezárva, csak vasárnap. Aznap 17 órától lezárják az addigiakon kívül az Alagutat, a Clark Ádám teret, a Széchenyi István teret, valamint az érintett pesti és budai rakpartot is.

A nézőszámtól függően az Erzsébet hídon a tűzijáték idejére a forgalmat korlátozhatják. Ekkor csak a BKK járművei haladhatnak át a hídon, amit nagyon nagy létszám esetén teljesen lezárhatnak. A híd teljes lezárása esetén, az Erzsébet hídon közlekedő autóbuszok a Szabadság híd érintésével közlekednek.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.