Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 23. hétfő, Béla

Gárdonyi piknik: a tér mindenkié

Újbuda   |   2017, június 12 - 10:59
Nyomtatóbarát változatSend by email

Egy piknik erejéig kiköltözött a B32 Galéria és Kultúrtér a Gárdonyi térre, ahol almával, süteményekkel valamint hűsítő limonádéval kínálták a látogatókat június 8-án..

Az első Gárdonyi Piknik legfőbb célja az volt, hogy Újbudán is közösségépítésre használják a köztereket. A közös zenehallgatás, a pokrócok és a finom falatok egymás közti megosztása mind-mind közelebb hozza egymáshoz a környéken élőket. Az első pikniken a Blahalouisiana két tagja, Barbi és Jancsó idézte meg a hatvanas évek Amerikáját, majd Szeder szórakoztatta a közönséget könnyed popslágerekkel és francia dallamokkal. Frissítőt nemcsak a B32 piknikkosarak mellől, vagy büféből lehetett kérni, hanem a résztvevők akár maguknak is KészíthettEk gyógynövényekből a Bazsalikomos kert workshopján.

A program jelszava a #Nekemanyár lett; egy táblára minden látogató felírhatta kedvenc nyári időtöltését, élményét vagy egyszerűen azt, hogy mit jelent számára a legnaposabb évszak. Ezt a közös műalkotást később a B32 Galéria és Kultúrtérben állítják ki, emlékeztetve arra, hogy a köztereket magunk is használhatjuk, alakíthatjuk.

A következő piknik június 15-én lesz a Gárdonyi téren.

H. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Harmincéves a BMX-esek alapkönyve

Harminc éve alkotta meg a magyar BMX kerékpározás alapkönyvét a Kiss L. György és G. Németh György szerzőpáros. A Repülő bicikli azóta a “riderek bibliája”. Az évforduló alkalmából kerékpáros találkozót tartottak a Bikás parkban, amelyen bárki megismerhette az akrobatikus figurákat.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.