Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 21. szerda, Eleonóra

Hajóval szállítják majd az úszó vb nézőit

Újbuda   |   2017, június 27 - 12:47
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Duna fontos közlekedési útvonala lesz a vizes világbajnokságnak, a versenyhelyszínek megközelítéséhez 20 percenként induló hajó körjáratokkal tehermentesítik a tömegközlekedést. A Műegyetem előtt kialakított kikötőhöz P+R parkoló is kapcsolódik majd, amit érvényes VB jegy ellenében lehet használni.

A világbajnokság miatt tizenkét új kikötő létesült az elmúlt időszakban: négy a Dagálynál, három a Margitszigeten, egy a Batthyány téren, kettő a Vigadó téren, illetve egy-egy a Műszaki Egyetem és a MÜPA előtt. A versenyhelyszínek között - a Mahart Passnave Kft. és a Bp2017 Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft. együttműködési megállapodása értelmében - 250 személyes hajók közlekednek majd. Akinek van jegye a világbajnokság bármelyik aznapi budapesti eseményre, az a MÜPA és a Műegyetem előtti kijelölt P3R parkolókban ingyen parkolhat és veheti igénybe a hajójáratokat.

FINA úszó világbajnokság egyik edzéshelyszíne a Tüskecsarnok, amelyhez 30 percenként induló „Shuttle buszok” viszik majd a sportolókat. A FŐMTERV Mérnöki Tervező Zrt-től kapott tájékoztatás szerint a FINA buszok közlekedése érdekében a Pázmány Péter sétány dél és Hevesy György útszakaszon az északi irányban megállási tilalmat kell bevezetni, továbbá a Bogdánffy út irányába autóbusz megállóhelyeket kell létesíteni.

A Mahart 14 hajót újított fel az elmúlt időszakban, a hajókat fedélzeti kommunikációs eszközökkel látták el, a beruházás értéke 800 millió forint volt – mondta Spányik Gábor a társaság ügyvezetője.

MTI/Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Meteorológia: figyelmeztető előrejelzés szerda éjfélig  

Mediterrán ciklon alakítja időjárásunkat. Folytatódik a borult, csapadékos idő. Nyugaton havazás várható, másutt szerdán havas eső, eső is eshet, és ezzel egyidejűleg átmenetileg gyengül a csapadék intenzitása is.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.