Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 25. kedd, Kristóf, Jakab

Hoffmann Tamás újra polgármester lesz

Újbuda   |   2014, október 13 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Ismét Dr. Hoffmann Tamás (FIDESZ-KDNP) lett a XI. kerület polgármestere. A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint ő kapta a voksok 46,65 százalékát, Molnár Gyula (MSZP) 41,41 százalékot, Gajárszki Áron (LMP) 6,07 százalékot, Szabó György (JOBBIK) 4,79 százalékot, Gehér József Attila (MLP) 0,90 százalékot, Görög Krisztián (SZOCIÁLDEMOKRATÁK) 0,18 százalék ért el.

Az elmúlt 4 év kemény munkájának köszönhető, hogy másodjára is bizalmat szavaztak a XI. kerületi szavazók - mondta Hoffmann Tamás (FIDESZ-KDNP) a választási eredmények közzétételét követően. A polgármester szerint nagyon nehéz négy éven vannak túl, amelynek az eredményét csak ezután fogják értékelni.

Hangsúlyozta, hogy elégedett az eredménnyel, illetve az egyéni indulókkal, hiszen a kerület 17 egyéni körzetéből 15-ben a Fidesz-KDNP jelöltjei győztek.

Mint mondta, a hangsúlyt az elkövetkező ciklusban olyan projektekre helyezik, amelyeket már megkezdtek, de eddig nem sikerült elzárni azokat. Ilyen például a gyermek-egészségügyi centrum befejezése, a lakótelepek energetikai modernizálása, illetve az átmenő forgalom problémájának kezelése - tette hozzá.

Hoffmann Tamás október 12-én a szavazatok majdnem 47 százalékát szerezte meg Újbudán. A második Molnár Gyula (MSZP) lett a voksok 41,41 százalékával, a harmadik pedig Gajárszki Áron (LMP), aki a szavazatok 6 százalékával.

MTI

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Átadták a Ljubljana teret  

A szlovén főváros, Ljubljana nevét vette fel a Bükköny és a Sáfrány utca déli végénél lévő eddig névtelen közterület. Elnevezéséről még június 21-én döntött a Fővárosi Közgyűlés, a teret július 25-én hivatalosan is átadták.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.