Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 19. hétfő, József, Bánk

Ideiglenesen megváltozik a nagykörúti és a 17-es villamosok közlekedése

Újbuda   |   2018, március 13 - 14:01
Nyomtatóbarát változatSend by email

Március 16-án, 17-én és 18-án, vágányjavítási munkálatok miatt, rövidített útvonalon jár a 4-es, a 6-os és a 17-es villamos.

Március 16-án hajnaltól 19-én hajnalig villamospálya-javítási munkákat végeznek a 4-es és a 6-os villamos vonalán több helyszínen: a Margit körúton, a Margit hídon, a Ferenc körúton, a Petőfi hídon és az Újbuda-központ M végállomáson. Emiatt péntek a nagykörúti villamosok dél-budai végállomásuktól csak a Jászai Mari térig viszik az utasokat, szombaton és vasárnap pedig csak a Corvin-negyed M és a Jászai Mari tér között lehet utazni a villamosokkal.

Mindhárom nap éjszakáján a 6-os villamos helyett a teljes vonalon pótlóbusz jár. A javítási munkák ideje alatt a villamosok által nem érintett szakaszon pótlóbusszal lehet utazni. A 17-es villamos mindhárom napon rövidített útvonalon, a Savoya Park és a Széll Kálmán tér M között közlekedik. A pótlás idején a Széll Kálmán tér, illetve a belváros felé a 2-es metró, Újbuda felé a 4-es metró ajánlott. Észak-Buda felé a 19-es és a 41-es villamos használata is javasolt.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kapa és Pepe esete Rejtő Jenővel  

A Jancsó-filmekben vált kultikussá a Kapa–Pepe páros. Több mint huszonkét éve dolgoznak együtt, 2012-ben barátaikkal megalapították a Nézőművészeti Kft.-t, hogy saját magukra szabott elő­­adásokat hozzanak létre.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.