Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 25. hétfő, Eufrozina, Kende

Jankai Béla a Barba Negrában

Újbuda   |   2017, április 20 - 14:37
Nyomtatóbarát változatSend by email

Majdnem negyven év zenei munkásságából kaphatnak ízelítőt Jankai Béla billentyűs, zeneszerző és zenész barátai vasárnapi koncertjén az érdeklődők a Barba Negra Music Clubban Budapesten.

Az 1980-as években a Prognózis együttessel ismertté vált, azóta számos zenei produkció elkészítésében szerepet vállalt Jankai Béla ezzel a koncerttel ünnepli 55. születésnapját.
Jankai Béla a műsorban elmondta, hogy a három órásra tervezett koncerten visszafelé haladnak az időben és négy olyan zenekar dalai szólalnak meg, amelyek a nevéhez köthetők.
Elsőként legutóbbi formációja, a B52 mutat be az alkalomra megjelenő első albumáról 6-8 dalt. Utána a Triász együttes, majd a Varga Miklóssal és Vikidál Gyulával színpadra lépő Boxer nevű formáció következik, a koncert végén pedig a régi Prognózis-tagokkal zenél Jankai Béla.
A zenész hozzátette, hogy a koncert programját egy Omega-blokk és Hammond-párbaj is színesíti.
Jankai Béla beszélt arról is, hogy a koncerten már kapható lesz könyve, amely a rendszerváltás előtti és utáni zenei életbe nyújt bepillantást személyes élményei és eddig még nem publikált fotói segítségével.

MTI

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Séta a kerület értékeinek nyomában  

A Magyar Környezeti Nevelési Egyesület (MKNE) – Újbuda Önkormányzatának együttműködésével – ismét programsorozatot indít Újbuda természeti és kulturális értékeinek megismertetésére. 2017. szeptembertől 2018. májusig összesen 6 alkalommal lesz séta a kerület érdekes részeire. Először a Gárdonyi tértől a Feneketlen-tóig lehet megtekinteni Újbuda értékeit szeptember 30-án. A részvétel térítésmentes, de regisztrációhoz kötött.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.