Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 25. vasárnap, Géza

Kalász Banda lemezbemutató a Fonóban

Újbuda   |   2017, október 10 - 14:04
Nyomtatóbarát változatSend by email

Szombaton mutatják be a Kalász Banda legújabb lemezét a Fonó Budai Zeneházban - hangzott el az M1 adásában.

"A népzene maga egy csoda, ami mindig mozgásban volt, és mozgásban is marad. Az a lényeg, hogy az emberek ideológia és befolyás nélkül hallgassák a népzenét, csak úgy szabadon" - idézték a műsorban Kalász Máté Junior Prima díjas népzenész hitvallását.
Kalász Máté az új albumot bemutatva elmondta, hogy a lemez anyaga nyers népzene. A népzenész szerint olyan lemezt "zenéltek fel", amely akár divattá válhatna a mai világban is.
"Mi ezt a nyers, földszagú mezőségi népzenét szeretjük, ebben hiszünk" - hangsúlyozta Kaszap Attila népzenész, hozzátéve, hogy elsődlegesen a mezőségi falvak zenéje hallható a lemezen. A zeneanyagban hosszabb, 10-12 perces számok szerepelnek, amelyek egy-egy falu muzsikáját ölelik fel.
Elmondta azt is, hogy a lemezbemutatót követően táncházra várják a közönséget szombaton este a Fonó Budai Zeneházban.

MTI

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Felfüggeszti a kikapcsolásokat átmenetileg az E.ON  

Az jövő hétre várható hideg időjárásra készülve felfüggeszti a számlatartozások miatti kikapcsolásokat érintett lakossági ügyfeleinél február 26. és március 4. között az E.ON csoport.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.