Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
november 24. péntek, Emma

Könyvbemutató a Szent Imre templomban

Újbuda   |   2016, november 7 - 12:35
Nyomtatóbarát változatSend by email

Balás Béla püspök atya és Bolberitz Pál teológus professzor interjúkötetét, a Regnum Mariannumot mutatta be az Éghajlat Kiadó a Szent Imre templomban november 5-én.

Nagy érdeklődés övezte a neves teológusok könyvének bemutatását, amelyen laudációt mondott Pápai Lajos nyugalmazott győri püspök, felszólalt Eperjes Károly színművész, valamint a könyv ajánlójának szerzője Döbrentei Kornél is, aki a neves teológus professzort az egyik legkarizmatikusabb magyar főpapként emlegette.

A könyvbemutatón Balás Béla püspök atya mesélt az interjúkötet keletkezésének történetéről: egy balatoni háznál töltöttek néhány napot, disputájukról hangfelvételeket készítettek, majd azt visszahallgatva hosszas szerkesztői munkát követően stilizálták, formálták egésszé a szöveget.

A Regnum Mariannum könyv a magyarországi Mária-tisztelet ezer évéről, a Regnum Mariannum közösség mozgalmáról, a túlélésről, a hit lángjának tovább hordozásáról szól, amelyet a párbeszédben résztvevő atyák az elnyomás éveiben is megőriztek, továbbvittek az őket követő generációk számára.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Valóság „Level 10.” – musical a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumban  

2017november2819:00

Milyen az, ha valami a hatalmába kerít, és nem tudsz szabadulni tőle? Mit adnál azért, hogy megszerezd, ha elveszik tőled? Mihez kezdesz a segítő kézzel? Vajon van kiút? E súlyos kérdések mentén indul el a Ciszterci Szent Imre Gimnázium legújabb zenés produkciója – félelem, szenvedés, boldogság, szorongás és felszabadultság, álom és valóság határmezsgyéjén egyensúlyoz a 10. szint.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.