Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 26. szerda, Ervin

Középiskolai felvételire is felkészítenek a tanulmányi versenyek

Újbuda   |   2017, április 13 - 12:56
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az Újbudai Pedagógiai Iroda szervezésében kiírt általános iskolai tanulmányi versenyek idén is népszerűek voltak – derült ki a Polgármesteri Hivatal dísztermében tartott díjátadón.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, idén is népszerűek voltak Újbudán a tanulmányi versenyek kerületi fordulói. A legtöbb esetben felmenő rendszerű, tehát a legjobbak számára budapesti, illetve akár országos megmérettetési lehetőséget is kínáló megmérettetésekről Sólyomné Szeredi Orsolya, a Szent Margit Gimnázium tanára, az egyik díjazott édesanyja elmondta, hogy bár a tanulmányi versenyekre való felkészülésben alapvetően a tantervi tananyagra támaszkodnak, további ismereteket is adnak a tanulóknak. Ez szerinte nem csak a versenyen lehet fontos, hanem így már a gimnáziumi felvételire is felkészültebben mennek a tanulók. A szülőként is érintett tanárnő szerint Budapesten nincs az újbudaihoz hasonlóan színes és széles tanulmányi verseny paletta. Erről számolt be a Gazdagréti Törökugrató Általános Iskola egyik diákja is, aki a földrajz mellett biológia, kémia és magyar nyelvtan versenyen is indult. Szerinte ezek a megmérettetések jó lehetőséget adnak az ismeretbővítésre, és akár a barátok tudásszintjének összemérésére is.

B. Gy.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbuda Veled zöldül!  

Újbuda Veled zöldül! szlogennel indította el legújabb környezetvédelmi programját az önkormányzat. Célja, hogy november 11-éig összesen 1111 fát ültessenek el kerületszerte.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.