Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 24. csütörtök, Eszter, Eliza

Közlekedés a Red Bull Air Race idején

Újbuda   |   2017, június 28 - 11:11
Nyomtatóbarát változatSend by email

A hétvégi Red Bull Air Race miatt jelentősen átalakul a Budapest közlekedése. A repülőverseny idején időszakosan korlátozzák a Bem rakpart, a Clark Ádám tér, a Várkert rakpart, a Lánchíd, a Széchenyi István tér és a Széchenyi felső rakpart forgalmát.

A Red Bull Air Race edzéseit június 29-én és 30-án tartják, a nagyobb mértékű korlátozásokkal járó versenyre július 1-jén és 2-án kerül sor. A lezárások miatt módosul a D11-es és a D12-es hajójárat, a 2-es, a 19-es, a 41-es villamos, valamint a 15-ös, a 115-ös, a 16-os, a 105-ös és a 109-es busz közlekedése.

Július 29-én 12:30 és 14:30 között lezárják a forgalom elől a Budai alsó rakpartot a Margit híd és az Erzsébet híd között, a Pesti alsó rakpartot a Szent István tér és a Lánchíd között, valamint a Lánchidat.

Július 30-án 8:30 és 16:30 között lezárják a Budai alsó rakpartot a Margit híd és az Erzsébet híd között, a Pesti alsó rakpartot a Szent István tér és a Lánchíd között, a Lánchidat, valamint a Lánchíd utcát.

Július 30-án 22 órától július 3-án hajnalig lezárják a Budai alsó rakpartot a Margit híd és a Bertalan Lajos utca között, a Pesti alsó rakpartot a Szent István tér és a Lánchíd között, valamint több Batthyány tér környéki utcát.

Július 1-jén 9:30 és 18:00 között, valamint 2-án 10:45 és 18:30 között lezárják a Clark Ádám teret, a Fő utcát, a Lánchidat, a Lánchíd utcát, az Alagutat, valamint a Széchenyi rakpartot és a Széchenyi teret.

A rendezvény ideje alatt megállási tilalom lesz érvényben Budán a Bem rakpart–Bem József tér–Fő utca–Clark Ádám tér–Lánchíd utca–Ybl Miklós tér–Attila út–Döbrentei tér által határolt területen, Pesten pedig a Carl Lutz rakpart–Jászai Mari tér–id. Antall József rakpart–Kossuth Lajos tér–Széchenyi rakpart–Belgrád rakpart által határolt területen.

A repülésbiztonság fenntartása érdekében átmeneti változások várhatóak - a katonai légügyi hatóság által engedélyezett eseti légtér nagysága miatt - a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér érkező és induló forgalmának útvonalaiban.Erről a következő linken lehet tájékozódni: http://www.hungarocontrol.hu/sajtoszoba/hirek/tajekoztato-red-bull-air-race

Közösségi közlekedési változások

Csütörtökön 12:00 és 15:00, valamint pénteken 8:00 és 17:30, továbbá szombaton 10:00 és 18:30, és vasárnap 10:15 és 18:00 között a D12-es hajójárat két szakaszra osztva közlekedik:

Egyrészt a Müpa – Nemzeti Színház H végállomási kikötőtől a Petőfi tér (Erzsébet híd) kikötőig, másrészt a Jászai Mari tér (Margit híd) kikötőtől a Rómaifürdőig.

Pénteken 8:00 és 17:30 között a D11-es hajójárat is két szakaszra osztva közlekedik. :

Szombaton és vasárnap a 2-es villamos rövidített útvonalon, a Közvágóhíd H és a Március 15. tér között viszi az utasokat. Ezen időszakban a belvárosi szakaszon a 15-ös, illetve a 115-ös járatokkal érdemes utazni.

Csütörtöktől vasárnapig a 19-es és a 41-es villamos menetrend szerinti végállomásai között, ám a Margit híd, budai hídfő és a Rudas Gyógyfürdő között a 17-es és az 56A villamos vonalára terelve, a Margit körút–Széll Kálmán tér–Krisztina körút útvonalon haladnak. Mindkét irányban kimarad a Margit híd, budai hídfő, a Bem József tér, a Batthyány tér, a Halász utca, a Clark Ádám tér és a Várkert Bazár megálló. A terelt vonalszakaszon a villamosok a 17-es villamos megállóiban állnak meg. A villamos által nem érintett megállókat csütörtökön 12:30 előtt és 14:30 után, továbbá pénteken 8:30 előtt és 16:30 után a meghosszabbított útvonalú 109-es busz pótolja.

Június 29-én (csütörtökön) a 12:30–14:30 közötti időszak kivételével egész nap, valamint 30-án (pénteken) 8:30 előtt és 16:30 után a 109-es autóbusz a déli szakaszán meghosszabbított útvonalon, a Fő utca – Clark Ádám tér – Lánchíd utca érintésével a Szarvas térig közlekedik, ahol átszállhatnak a Döbrentei téren megálló, Dél-Buda felé tartó 19-es és 41-es villamosra is.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.