Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 24. csütörtök, Eszter, Eliza

Közlekedés a Szabadság híd lezárása idején

Újbuda   |   2017, június 15 - 12:33
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Fővárosi Önkormányzat döntése szerint június 17-18-án, 24-25-én, valamint augusztus 5-6-án és 12-13-án ismét lezárják a Szabadság hidat és átengedik azt a gyalogosoknak. A hidat a közúti forgalom elől mind a négy hétvégén szombaton 0:00-tól vasárnap 24 óráig zárják le.

Négy nyári hétvégén: június 17-18-án, 24-25-én, augusztus 5-6-án és 12-13-án visszaadják a gyalogosoknak, ezért lezárják a gépjármű- és közösségi közlekedési forgalom elől a Szabadság hidat. Ezeken a hétvégéken a 47-es, a 48-as és a 49-es villamos nem közlekedik.

A lezárás idején a BKK a budai oldalon a villamoshálózat kisebb módosításával pótolja a villamosok által biztosított dél-budai közlekedés lehetőségét: a Fehérvári úton a 61-es villamos hosszabb útvonalon, a Szent János kórház és a Városház tér között közlekedik, míg a Bartók Béla úti kimaradó villamosszakasz pótlására az 56A járat hosszabb útvonalon, a Szent János Kórház és Kelenföld vasútállomás között jár.

A hídon áthaladó forgalom részére a 4-es metró, valamint a 133E és a Gárdonyi térnél is ideiglenesen megálló 7-es autóbusz kínál megfelelő alternatívát.

A 47-es, a 48-as és a 49-es villamos pesti, kiskörúti szakaszának pótlására hosszabb útvonalon, Zugló vasútállomás és a Fővám tér között jár a 72-es troli, részben felsővezetéktől függetlenül közlekedve.

Az augusztusi hétvégék pótlási rendjéről a BKK később ad tájékoztatást.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.