Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 27. vasárnap, Hella

Műszakis és ELTE-s a két legintelligensebb diák

Újbuda   |   2014, december 8 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Műegyetemes lány és ELTE-s fiú nyerte idén a legintelligensebb diák címet a szeptember óta tartó Nagy Diák IQ-teszten. A Diákhitel Központ és a DUE Médiahálózat háromfordulós országos versenyén több mint 16 ezren vettek részt.

Szeptember közepén indult Magyarország második diák intelligenciaszint-mérése, a Nagy Diák IQ-teszt. Az első fordulóban betanulhatatlan, adaptív IQ-tesztet kellett online kitölteni, ezen több mint 16 ezren vettek részt. A továbbjutók közül 725-en indultak a második fordulóban és tették próbára tudásukat a Mensa HungarIQa hivatalos felvételijén. Innen a legalább 135-ös IQ-val rendelkezők kerültek a döntőbe, ők a népesség legintelligensebb 1 százalékához tartoznak. A döntőbe 365-en jutottak, ahol a megjelent 280 diák közönség előtt dolgoztatta meg a szürkeállományát úgy, hogy a megoldás mellett a gyorsaságra is koncentrált.
Műszakis és ELTE-s a két legintelligensebb diák
A lányok közül Erdős Szilvia - a tavalyi versenyen második helyezést érte el - a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem elsőéves mérnök-informatikus hallgatója lett a legintelligensebb diák. Szerinte az idei döntő könnyebb volt, mint az előző. A Nagy Diák IQ-teszt legintelligensebb fiú versenyzője pedig a szentendrei Dankovics Attila, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem elméleti matematikus és programkezelő informatikus hallgatója.

Újbud

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.