Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 20. péntek, Vendel

Rajzfilmünnep Újbudán is

Újbuda   |   2017, október 10 - 13:27
Nyomtatóbarát változatSend by email

Ötödik alkalommal rendezik meg az Országos Rajzfilmünnepet, amelynek időpontja ezúttal november 3-5. A programnak Újbudai helyszínei is lesznek.

A KEDD Animációs Stúdió nagy rajzfilmfelfordulást szervez november első hétvégéjén. Az 5. Országos Rajzfilmnnepre összegyűjtött filmkínálatból minden csatlakozott helyszínen színes, programokkal teli, rajzfilmvetítésekkel egybekötött hétvégét rendezhetnek az intézmények.

Az országos programsorozathoz idén már több mint 50 város és 60 helyszín csatlakozott. Újbudán az Őrmezei Közösségi Házban, a Kelenvölgyi Közösségi Házban és a Gazdagréti Közösségi Házban tartanak vetítéseket.

Rajzfilmünnep újbudai programja:

Helyszín Időpont Film címe vagy egyéb gyermekprogram
Őrmezei Közösségi Ház – Budapest, 1112 Cirmos u. 8. nov. 3. 11.00 Összeállítás kortárs animációs sorozatokból 1. (70’)
Kelenvölgyi Közösségi Ház – Budapest, 1116 Kardhegy u. 2. nov. 3. 16.30 Összeállítás klasszikus mesesorozatokból 1.
Gazdagréti Közösségi Ház – Budapest, 1118 Törökugrató u. 9. nov. 3. 15.30nov. 3. 18.00 Egy kupac kufliMOME vizsgafilmek 2. (50’)
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Rendhagyó születésnapi köszöntés  

Rendhagyó módon, közös összejövetellel ünnepelték a kerület nyugállományú katonáit kerek évfordulós születésnapjuk alkalmából. Az önkormányzat dísztermében tartott eseményen az ünnepeltek néhány kedves szó kíséretében átvehették a szervezőktől a Simicskó István honvédelmi miniszter által aláírt okleveleket, valamint a külön erre az alkalomra készített ajándékcsomagokat.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.