Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
november 24. péntek, Emma

Vetélkedő a Gellért-hegyen

Újbuda   |   2017, május 26 - 15:30
Nyomtatóbarát változatSend by email

Mintegy 250 kerületi diák vett részt a Madarak és Fák napja alkalmával a Gellért-hegyen tartott természetvédelmi versenyen. A csapatokat Hégli Imre, az önkormányzat környezetvédelmi osztályának vezetője köszöntötte.

A Madarak és fák napja alkalmából rendezett természetvédelmi vetélkedőt az önkormányzat évek óta támogatja. A gyerekeknek a verseny tíz állomását kellett végigjárniuk, ötöt a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, másik ötöt az Újbudai Pedagógiai Iroda munkatársai tartottak. Egy iskolából több csapat is nevezhetett, negyedik, ötödik illetve hatodik osztályosok egyaránt részt vettek a versenyen.

Kincses László a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület oktatási munkatársa elmondta, az állomásokat úgy állították össze, hogy verseny közben játékosan tanítsanak is. Képekkel, tollak, plüssállatokkal illusztrálták az oktatási anyagokat.

A vetélkedőn valamennyi csapat meglepően jól szerepelt: az utolsó helyezés is 80 százalék feletti teljesítményt nyújtott. Az első helyen a Lágymányosi Bárdos Lajos Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola valamint a Kelenvölgyi Általános Iskola osztozott.

H. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Valóság „Level 10.” – musical a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumban  

2017november2819:00

Milyen az, ha valami a hatalmába kerít, és nem tudsz szabadulni tőle? Mit adnál azért, hogy megszerezd, ha elveszik tőled? Mihez kezdesz a segítő kézzel? Vajon van kiút? E súlyos kérdések mentén indul el a Ciszterci Szent Imre Gimnázium legújabb zenés produkciója – félelem, szenvedés, boldogság, szorongás és felszabadultság, álom és valóság határmezsgyéjén egyensúlyoz a 10. szint.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.